Omloop der Zevenheuvelen opwaremer voor Ronde van de Achterhoek

Tim Putman, Martijn Versteege, Livay Schotten Sam Looman en Max Venderbosch amen deden mee aan de wedstrijd namens CTA. Het beloofde een zware koers te worden met een groot aantal hoogtemeters.

Er werd gereden op een lokale omloop met daarin 3 klimmetjes waaronder de beruchte Oude Holleweg. Deze omloop werd 10x gereden waardoor er – voor Nederlandse begrippen – erg veel klimwerk was.

Vanaf de start zaten de renners van CTA mooi in het midden van het peleton. In de eerste hectische ronde was er echter al een valpartij waardoor Sam mechanisce pech kreeg en doe koers moest verlaten. In de eerste paar rondes lag het tempo op de van Randwijkweg en de Oude Holleweg al erg hoog waardoor het peleton brak.

Martijn zat in een van deze achterste groepen en moest later helaas de koers beëindigen. Ook Livay en Tim kregen het lastig op de heuvelrijke ronde. Na wat rondes te hebben gereden raakte ze in een groep achter het peleton en betekende dit voor hen ook einde koers helaas.

Max voelde zich goed op de klimmetjes en kon van voren rijden in de koers. Na nog even in een kopgroep gezeten te hebben werd het voor Max ook steeds zwaarder om het peleton te volgen op de oude Holleweg. Gelukkig kon hij het nog tot de streep na 150km volhouden.

Over twee weken staat het team een zware, maar mooie uitdaging te wachten tijdens de Ronde van de Achterhoek!

Kijk hier de samenvatting van vorig jaar terug

Gerelateerde berichten