Omloop Hoeksche Waard brengt niet het gewenste resultaat

Zaterdag 25 mei stond alweer de vierde koers in de Nederlandse Loterij Clubcompetitie op het programma. Voor het Cyclingteam Achterhoek een uitgelezen kans om nu eindelijk die hatelijke nul van het scorebord af te vegen. Aan de start stonden dan ook vijf vastberaden renners in: Sam Looman, Chiem Vinkenvleugel, Erik Verstegen, Tim Putman en Tim Arts.

Het beloofde een hectische koers te worden, aangezien er amper wind stond, windkracht 2 hooguit. Dit in combinatie met het bochtige, smalle parcours dat deze koers de renners altijd voorschotelt, betekende voor de renners één ding, alert blijven en van voren koersen.

Direct na de neutralisatie besloot Tim Putman om weg te springen. Dit zonder succes, maar het was een goede test van hoe de benen waren. In het eerste uur werd het duidelijk dat het sowieso een pittige koers ging worden. Maar dit veranderde de doelstelling niet. Minimaal met drie man aan de streep komen was het devies. Eigenlijk gebeurde er in de eerste twee uur niet zo gek veel. Het tempo lag niet absurd hoog en ook was de wind niet sterk genoeg om een waaier op te zetten. Alle vijf de renners handhaafde zich dan ook redelijk goed voorin het peloton.

Na twee uur koers ging het dan toch mis. Een massale valpartij betekende direct einde koers voor Tim Putman. Hij was zelf niet gevallen, echter reed iemand in zijn achter derailleur. Erik Verstegen was wel gevallen en had last van een pijnlijke knie. Hij is nog wel verder gereden, echter was het een bocht later weer raak en vond Erik zichzelf terug in een greppel. Na nog een poging om weer terug te komen was het bij Erik echt leeg. Chiem en Sam zaten beiden ongelukkig vast achter die valpartij en verloren daarbij veel tijd. Het lukte ze uiteindelijk wel weer om de aansluiting bij het peloton te vinden, maar beiden hadden ze wel een flinke jas uitgedaan. De enige renner die amper hinder ondervond aan deze valpartij was Tim Arts. Hij heeft zich constant kunnen handhaven in het peloton.

Na zo’n 130 kilometer zat ook voor Sam en Chiem de koers er helaas op. Het laatste uur zou Tim Arts het alleen moeten doen. Echter was er ook een kopgroep van 25 man weg op dat moment. Zo wist Tim dat het lastig zal worden om punten te scoren, aangezien alleen de top 30 punten scoort. Uiteindelijk bleken de benen voor Tim niet goed genoeg te zijn om nog iets uit te halen. Meer dan een peloton finish zat er niet in.

Aan de finish overheerste toch de teleurstelling bij de renners en ook ploegleider Frits Schur, die op zijn beurt ook voldoende had meegemaakt met een klein akkefietje onderweg. Eén renner aan de finish betekent helaas dat er geen punten zijn gescoord. Dat moet dan maar gebeuren in de volgende koers die op het programma staat in de Nederlandse Loterij clubcompetitie; de Parel van de Veluwe op woensdag 5 juni in Harderwijk.

Gerelateerde berichten