Over ons

Voor wie is Cyclingteam Achterhoek

Cyclingteam Achterhoek is een wielerteam voor alle Nieuwelingen, Junioren, Belofte, Elite en Amateurs van de aangesloten verenigingen in de Achterhoek:

– ETP Zutphen
– RTV De Zwaluwen
– RTC De Stofwolk
– RTV Vierakker Wichmond
– TWV De Peddelaars Aalten

Waarom is Cylingteam Achterhoek opgericht

De wielerverenigingen in de Achterhoek zijn relatief klein waardoor het lastig is om deel te nemen aan klassiekers. Door de krachten van onze verenigingen te bundelen kunnen wij renners uit de regio Achterhoek een beter platform bieden om zich te ontwikkelen. Dit resulteert in betere resultaten en een groter draagvlak voor wielersport in de Achterhoek.

Cyclingteam Achterhoek is de nieuwe naam voor Achterhoek2000 dat de laatste jaren alleen in Nieuwelingen en Junioren klassiekers uit kwam. Sinds 2018 kent het team ook weer een Elite/Beloften selectie waardoor de doorstroom voor Junioren beter te ondersteunen is.

Doelstelling Cyclingteam Achterhoek

Het is de doelstelling van Cyclingteam Achterhoek om zoveel mogelijk renners de mogelijkheid te geven zich verder te ontwikkelen in de wielersport door het aanbieden van goede en uitdagende trainingen en het verzorgen van een adequate begeleiding naar en bij de wedstrijden. Waarbij de renners lid blijven van hun eigen vereniging.

Op deze manier kunnen renners op hun eigen niveau een optimale ontplooiingskans krijgen waarbij aandacht is voor de gezondheid van de renner en de ethiek van de sport.

Door differentiatie meerdere niveaus te realiseren binnen Cyclingteam Achterhoek waardoor zowel de getalenteerde renners als de beginnende renner aan zijn of haar ontplooiing kan komen.

Voorwaarde hiervoor is dat iedereen het plezier in de sport behoudt en zelfs verder ontwikkeld. Wij willen graag een echt team zijn, een vriendenploeg. Mensen die voor elkaar door het vuur gaan en die op een kameraadschappelijke wijze met elkaar om kunnen gaan.

Wat doet Cyclingteam Achterhoek

– Gezamenlijke trainingen, met een accent op de opbouwfase voorafgaand aan het wedstrijdseizoen,
– Inschrijven en ondersteuning bij nationale klassiekers
– Inschrijven en ondersteuning bij internationale een en meerdaagse wedstrijden
– Het organiseren van trainingskampen.
– Begeleiding van renners (in overleg met trainingsschema)
– Stimuleren onderling contact renners van de Achterhoekse wielerverenigingen.

Wat is de relatie tot de aangesloten verenigingen

Cyclingteam Achterhoek is een samenwerkingsverband tussen de Achterhoekse wielervereniging en
dus uitsluitend bedoeld voor renners van de aangesloten verenigingen.

We vormen een aanvulling op de aangesloten verenigingen, de renners blijven lid van hun eigen vereniging.
De renners met een licentie vragen deze ook aan via hun eigen vereniging.
De reguliere KNWU wedstrijden kunnen door de renners individeel worden ingeschreven. Hierbij is het eigen clubtenue verplicht.
(we stimuleren wel dat de renners van de Cyclingteam Achterhoek deelnemen aan de zelfde wedstrijden, dit vergroot de teamgeest, en biedt
ouders extra mogelijk heden onderlinge afspraken te maken voor vervoer)
Daarnaast geldt de afspraak met de clubs dat de renners bij activitieiten de uitgaan van hun eigen vereniging, ook in eigen clubtenue rijden.

De klassiekers kunnen uitsluitend als team (door Cyclingteam Achterhoek) worden ingeschreven, (individuele inschrijving zijn hier niet mogelijk)
waarbij de renners in het tenue van Cyclingteam Achterhoek starten.