Ploegentijdrit Clubcompetitie blijkt zware opgave

Afgelopen zaterdag, 31 augustus, stond voor het Cycling Team Achterhoek alweer de laatste afspraak in de Nederlandse loterij clubcompetitie op het programma. De ploegentijdrit over 39 kilometer op een parcours van 13 km in Zeeland beloofde een uitdaging te worden. Desalniettemin stonden Martijn Versteege, Max Venderbosch, Livay Schotten, Gerjo Berentschot, Chiem Vinkenvleugel en Tim Arts gemotiveerd en met vertrouwen aan de start.

Bij de verkenning bleek al dat de wind een factor zou zijn in deze tijdrit verreden door vooral polderlandschap, beschutting was schaars dus was het belangrijk om te kijken naar waar de wind vandaan kwam en hoe de formatie aan de start zou verschijnen. De uiteindelijke startvolgorde zou zijn: Max, Gerjo, Tim, Chiem, Martijn en Livay. Hierbij zouden Max en Gerjo als motoren van de ploeg functioneren.

Voor de start deed zich echter een probleem voor met de fiets van Chiem, waardoor hij vast zat op een specifiek verzet. Als de tijdrit nog niet lastig genoeg was, werd hij voor Chiem nu nagenoeg onmogelijk. Naast deze tegenslag was bekend dat Martijn niet geheel fit  was en moest er geschakeld worden in het plan hetgeen inhield dat Livay en Tim er aan de meet nog bij moesten zijn, aangezien er met vier man moet worden gefinisht.

Om 13:02 uur precies werd er gestart, het tempo werd in de eerste ronde direct goed de hoogte in gebracht door Gerjo en Max. Ook de rest van de ploeg draaide prima mee. Helaas moest Martijn na een straffe kopbeurt aan het einde van de 1e ronde de ploeg laten gaan en zo waren er nog vijf. In de tweede ronde werd er iets getemporiseerd en na knap anderhalve ronden op een monster-verzet te hebben moeten rijden was de tank bij Chiem ook echt leeg, de laatste anderhalve ronden zouden Max, Gerjo, Livay en Tim er alleen voor staan.

In de laatste ronde zaten Livay en Tim op het tandvlees en moesten ze tot het gaatje en er overheen gaan om het tempo van Max en vooral Gerjo bij te houden, maar uiteindelijk wist de ploeg als geheel de finish te bereiken met een 29e tijd. Al met al overheerste er een gematigde tevredenheid, want gezien de omstandigheden was er een straffe tijdrit gereden, maar in de voorbereiding naar de tijdrit toe had er wat gewonnen kunnen worden.

Op naar een nieuw seizoen in de Nederlandse loterij clubcompetitie!

Gerelateerde berichten