Ronde van de Achterhoek bijzondere ervaring voor regionale coureurs

Op zondag 18 augustus hebben Tim Arts, Sam Looman, Erik Verstegen, Robert de Jong, Chiem Vinkenvleugel en Martijn Versteege de Ronde van de Achterhoek gereden. Een “vrije klassieker” over een afstand van 200 kilometer waar ook Continentale ploegen aan de start stonden.

Na een natte neutralisatie vanaf het Simonsplein in Doetinchem werd al vrij snel de eerste onverharde strook in Hoog-Keppel aangedaan. Chiem reed hier helaas lek en kon niet meer terugkeren in het peloton. Na een uur was het weer opgeklaard maar was het hoge tempo over de onverharde paden en klinkerstroken in het eerste deel van het parcours te veel van het goede voor Erik, Tim en Martijn en moesten ze de groep laten gaan.

Inmiddels was er een kopgroep weggereden van 13 renners, de ploeg van Metec was niet voldoende vertegenwoordigd en besloot om te gaan achtervolgen. Het tempo van het peloton kwam hierdoor vrij hoog te liggen maar was ook constant, het volgen werd er iets makkelijker door.

Sam reed voor Aalten lek, maar kon achter de auto terugkeren. Ook Robert ontkwam niet aan een leegloper en moest na 140 kilometer een ander wiel laten steken. In verband met de schijfremmen op zijn fiets duurde de wissel wat langer dan anders en kon er net voor Loerbeek de aansluiting pas weer worden gemaakt.

Bij Sam ging op dat moment het lampje uit, mede door de achtervolging na zijn lekke band en betekenden de beklimmingen in het Montferland zijn Waterloo. Robert zat tijdens de beklimmingen nog achter in het peloton en had de pech dat de groep op dat moment brak.

In de finaleronden van 8 km door Terborg, Silvolde en Etten kon de groep van Robert de aansluiting niet meer maken met het eerste deel van het peloton, de uitgedunde kopgroep was op dat moment ook nog steeds vooruit. Door 2e te worden in de eindsprint van zijn groep wist Robert er een heel verdienstelijke 51e plaats uit te slepen, een prima prestatie!

Wederom een geweldige ervaring in een mooie en goed georganiseerde koers.

Op 1 september de laatste wedstrijd van 2019: de ploegentijdrit van de Clubcompetitie. De vrije klassiekers in Valkenswaard en Amersfoort zijn beiden geannuleerd om organisatorische reden.

Gerelateerde berichten