Valpartijen verhinderden sterk CTA van punten in de Parel

Met de Parel van de Veluwe stond er een mooie klassieker op het programma, één van de weinige koersen dit seizoen die relatief in de buurt is van onze thuisbasis. De omstandigheden waren gunstig: Weinig wind, zon en een aangename temperatuur. Het beloofde alle zins een mooie dag te worden.

Nadat het startschot in Harderwijk werd gelost volgde er een relatief rustig begin van de wedstrijd. Eerst werden er wat lokale rondes gereden waarin het peleton door de welbekende scénes van de Veluwe reed. Vervolgens hobbelde de weg langzaam richting Zwolle. Het tempo ging een aantal keer flink de hoogte in maar alle renners van Cyclingteam Achterhoek konden zonder problemen volgen.

Na ruim 120 kilometer koers werd het voorin het peloton wat onrustiger, iedereen wilde voor de lokale rondes in Harderwijk goed gepositioneerd zitten. Dit zorgte voor wat gedruk in het peleton waardoor Sam Looman betrokken raakte bij een val. Precies vanaf dit moment werd het tempo nog maar eens de hoogte in gejaagd waardoor het peloton in een lang lint over het parcours slingerde. Omdat er maar weinig wind stond bleef het peleton nog redelijk bij elkaar. Sam probeerde nog via de auto aansluiting te krijgen bij het peleton maar de hoge koers snelheid maakte dit te lastig.

Een aantal kilometer verder ging het fout bij Tim Arts. Bij het aanpakken van een bidon belande Tim in de berm waardoor hij geen controle meer had. Tim moest op deze ongelukkige manier ook afstappen in de wedstrijd. Tim Putman, Erik Verstegen en Max Venderbosch zaten nog in het peleton. De laatste kilometers van de Parel werden op hoog tempo gereden maar het peleton bleef bij elkaar. De drie renners weten deze klassieker samen uit te rijden in het Peleton. Een mooie prestatie van onze jonge renners, hopende dat ze in het Wielerweekend Roden daarop verder kunnen bouwen.

Gerelateerde berichten